Dags att börja i köttskola

I september lanseras ett nytt innehållsprojekt där King of Content är med och hjälper till med framför allt textinnehållet. Det handlar om att kocktalangen Filip Poon ska åka ut på en kunskapsresa till svenska köttgårdar från norr till söder och besöka svenska köttbönder för att förmedla deras kunskap om kött. Följ hela resan i “Filip Poons köttskola – en resa bland svenska gårdar” på recept.nu.

Bakgrunden till projektet är att de flesta konsumenter vill välja svenskt kött men är i köpbeslutet osäkra på varför. I “Poons köttskola – en resa bland svenska gårdar” möter besökarna på recept.nu kocktalangen Filip Poon på en kunskapsresa till en rad svenska bondgårdar.
I köttskolan kommer Filip tillsammans med kunniga köttbönder gå till botten med var råvaran kommer ifrån och hur den tas fram, och samtidigt lära sig mer om hur det går att föra vidare till själva matlagningen.

Gårdarna på resan:
Grindtorps gård, Åkersberga – Nötkött
Halla gård, Kvänum – Griskött
Nysäters gård, Sundsvall – Nötkött
Äs och Viggby gård, Västerås – Griskött
Hörby Östra Sallerups gård – Lammkött
Tolånga gård, Sjöbo – Nötkött
Nors gård, Hall på Gotland – Lammkött

Resan startar den 6 september. Projektet stöds av Branschorganisationen Svenskt kött.
Mer om Filip Poon: http://www.recept.nu/filip-poon