Jag startade en tråd på Facebook och efterfrågade tips på seminarier, konferenser eller andra inspirerande evenemang och fick in en hel del. Tack för det, fortsätt gärna med det.

SXSW är min all-time-favorit men det finns ju mer. Här är vad jag hittat hittills utan att ha bestämt mig.
Ett klassiskt tips (lita på en gammal klubbredaktör som aldrig gick på en fest utan ett vin/sprit-märke på inbjudan) är att kika på sponsorerna, via den vägen kan du bedöma kvalitet och nivå.

CES
Ganska kört eftersom det är ungefär nu när detta skrivs. Men med fin framförhållning så kan det vara något för 2017.

SXSW
Såklart, lite sent nu för att få tag i ett okej boende men ska du dit är det bara att gratulera.

Content Marketing World
Intressant för buzzen kring CM, men i Cleveland? Jag vet inte jag….

Content Marketing-events
En lista från Siegemedia, som jag inte har någon koll på, med en drös olika arrangemang som på olika sätt handlar om innehåll.

Social Media Marketing World
San Diego i april? Ja gärna 🙂

Content Marketing Conference
Tactics, tools and techniques ja det är ju precis vad man vill ha med sig hem från en konferens. Plus inspiration men jag skulle nog vilja påstå att det kommer i stort sett automatiskt bara du kliver utanför boxen en stund.

Re:Work – The future of food
Mat är en röd tråd både privat och i arbetslivet, kommunikation som på något sätt handlar om mat har jag jobbat med mycket. Den här ser mycket intressant ut ur den synvinkeln.

15 coola matfestivaler
För fler festivaler med mat i fokus kan du kika på den här listan, bland annat MAD-festivalen med världens toppkockar uppstyrt av Rene från Noma är ett elitevent.

Events från Content Marketing Institute
Här listas en rad events, väldigt svårt att avgöra kvaliteten på de olika evenemangen upplever jag.

TED
Naturligtvis är TED-konferenserna ofta bra, tyvärr lite tveksam självinsikt från arrangören. Att behöva motivera varför man ska få köpa en biljett känns inte som ett event jag vill delta i.

Top Tech-events 2016
En lista och kalender (jag vet, ni saknar datum i listan) på de mest intressanta evenemangen inom tech, och det hänger ofta intimt ihop med utveckling och framtid för den som jobbar med innehåll.

The Conference
Enligt min ringa erfarenhet gäller att om du går på något intressant utomlands behöver du inte gå på något i Sverige. Högst troligt kan du istället själv ställa dig på scenen och berätta om dina intryck. The Conference kan vara värd att kika på som ett alternativ. Men ännu har ingen riktigt plockat upp arvet efter legendariska SSWC.

Slush
2015 hann jag inte med i svängarna och åka på Slush i Helsingfors, men man hade då fått dit en hel del intressanta talare. Och det är ju en helt annan budget på en sådan utlandsresa om du är baserad i Sverige och framför allt Stockholm.

EAT 
Science, politics and business sharing food for thought – så står det, så kanske det blir….
 

Det dyker säkert upp mer under 2016 som kan vara intressant, tipsa gärna om du hör om något.